Geimer PC

Computers, reparaties & websites

Wifi verbeteren

U heeft het vast wel eens ervaren, wel wifi maar geen verbinding of internet. Zeer vervelend. U kunt er dan voor kiezen om uw internet provider (Ziggo, KPN, Telfort etc) te bellen. Deze hebben vaak wel een oplossing, maar deze is meestal erg beperkt of maar tijdelijk. Meestal kiezen zij ervoor om het modem of router te resetten naar fabrieksinstellingen. Oké, het wifi werkt nu wel en u kunt ook internetten, maar u heeft nu een hele vreemde wifi naam, bijvoorbeeld ZiggoUCM13245 of UPC-831457. Of u heeft nu wel internet maar het is veel te langzaam.

Daarnaast wilt u ook graag in de tuin of op de verdieping en slaapkamers wifi, maar is het huidige zendbereik slechts de huiskamer en de voortuin. In dat geval kunt u kiezen voor een Range-extender (bereikvergroter) een Acces point (toegangspunt), Home-Plug systeem (internet via de stopcontacten ofwel powerline) of een nieuwe, betere router.
De ideale oplossing is per situatie of locatie verschillend.

In bovenstaande gevallen kan ik u adviseren en het bestaande systeem aanpassen of uitbreiden.

Hieronder een opsomming van de mogelijkheden:

- Wifi opnieuw instellen en optimaliseren
- Wifi optimaliseren
- Wifi bereik vergroten door middel van onder andere de hierboven omschreven opties (dit is per situatie verschillend)
- U heeft zelf al e.e.a. aangeschaft en wil het installeren hiervan graag laten doen
- Onderzoek naar de beste plek voor het modem of de router

Neem contact met mij op indien u graag advies hierin wil, of stuur een berichtje om een prijs op te vragen.

Uitleg van de opties:

Range Extender


Een Range Extender is een apparaatje wat op de plek waar het bereik nog net goed is in het stopcontact gestoken word. Het apparaat vangt het signaal op en stuurt het versterkt weer door.
Verkrijgbaar als plug rechtstreeks in het stopcontact en als soort van router.

Voordelen:
Redelijk groot bereik
Geen kabels nodig (buiten de stroomkabel)

Nadelen:
Snelheid van het wifisignaal is veel lager
Weinig mogelijkheden tot instellen netwerk

Access Point


Een access point kan je zien als een 2e router welke elders in huis word geplaatst. De router dient in dit geval dan alleen als het doorgeven van het signaal en de verbinding. De meeste routers kunnen ingesteld worden als access point. Ideaal dus als u nog een oudere router heeft liggen! Het nadeel is wel dat er een kabel getrokken moet worden naar het access point.

Voordelen:
Zeer groot bereik
Veel mogelijkheden
Snelheid vrijwel gelijk aan de snelheid vanaf het modem

Nadelen:
Kabels trekken van het modem/router naar het Access Point

Home Plug Systeem (powerline)


Een home plug systeem, ook wel powerline genoemd, is eigenlijk een soort Range Extender, maar verstuurt en ontvangt het signaal door de bestaande stroomleidingen in huis. Hierdoor hoef je geen kabels te trekken. Echter is aangetoond dat de opgegeven snelheid niet of nauwelijks word gehaald. Kies dus voor de snelst mogelijke variant.

Voordelen:
Redelijk groot bereik
Geen kabels nodig

Nadelen:
Snelheid beperkt
Weinig mogelijkheden tot instellen netwerk
Storingsgevoelig

Een nieuwe router


Een nieuwe router kan het bereik aanzienlijk vergroten, indien u alleen nog maar het router-modem van de internet provider heeft staan. Deze modem/routers hebben vaak een beperkt bereik en beperkte mogelijkheden. Nieuwere routers hebben meestal 3 of meer externe antennes en kunnen buiten de meterkast geplaatst worden, in tegenstelling tot het modem. Dit is een goede oplossing voor een flat of appartement, waar het huidige bereik net niet voldoende is.

Voordelen:
Groter bereik
Veel mogelijkheden


Nadelen:
Geen goede oplossing naar een verdieping.